NL NL
 
 
Makinario
 
 
 
Home » Laatste nieuws » Verkopen hoogwerkers: Sergio beschrijft zijn ervaring

Verkopen hoogwerkers: Sergio beschrijft zijn ervaring

2015-10-26

 

Het is bijna 20 jaar geleden voor de eerste keer vond ik mezelf in de voorkant van mijn eerste hoogwerker, voor mensen zoals ik, die gewend was aan de verkoop van software, de overgang naar deze complexe hijs- en hefwerktuigen was aanvankelijk niet zo eenvoudig geweest.

In de late jaren '90 waren de Hoogwerkers niet wijdverspreid als vandaag, het was soms moeilijk om het gebruik van het moest doen verklaren.

De meest voorkomende vragen hadden betrekking op de stabiliteit en veiligheid, voor velen was er de angst om te vallen of niet in staat om hun werk uit te voeren op de beste manier.

Hoeveel moeite in staat zijn om een ​​platform te verkopen!

Wat we nu gevestigd zijn verhuur bedrijven in die tijd had zeer weinig middelen, andere niet bestond.

De fabrikanten van zelfrijdende platforms waren vooral Amerikaanse en Genie Jlg regeerde op de nationale scène, geduwd door degenen die op dat moment waren de grootste bevrachters Italiaans of Nolas Movital en 2002 in sommige gevallen zorgde voor de verkoop ervan.

Maar er waren goede bouwers Italiaanse Iteco Airo en proberen om de Amerikanen tegen te gaan en de opkomende reuzen van de Franse 'Haulotte die de markt aangevallen om te proberen om posities in de Europese markt, die gericht zijn op een later tijdstip zijn grotendeels gerealiseerd beklimmen.

Vrachtwagen in de hand, de hele productie was nationaal, de meest bekende fabrikanten als Multitel Pagliero, isolaat, Oil & Steel, Socage, Sequani en anderen, mits platforms van uitstekende kwaliteit.

Ik glimlach als ik denk aan de vloot waarop ik kon tekenen:

enkele oude Jlg 60 F, gelede batterij type Jlg IPA 1200. Vrachtwagen die vaak had een maximaal bereik van 4 meter ...

 

 
 
Producten
Deal van de dag
 
 
Praktische informatie
 
 
Copyright © 2024 Makinario. Alle rechten voorbehouden . Web design by Royalty